scampisalade

0 25 0 5
Aantal personen:
  • e scampi
  • 1 mango
  • gemengde salade
  • enkele zongedroogde tomaten
  • paprikapoeder
  • kerrie
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 2 sneden brood zonder korst
  • 2 el pijnpiten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 kl honing en/of scheutje aceto balsamico
  1. pel de scampi, verwijder het darmkanaal. Kruid met paprikapoeder, kerrie, look, peper en zout. Bak in olijfolie tot ze oranje zijn
  2. snij het brood in dobbelsteentjes en bak ook in olijfolie. Draai regelmatig om zodat alle kanten goudgeel worden
  3. bak de pijnboompitten droog in de pan, voeg zout toe, en besprenkel af en toe met een paar druppels water.
  4. Schil de mango en snij in maantjes. maak een mix van raketsla, slaharten, roodloof en veldsla. Garneer de salade met mango, pijnboompitten, korstjes en zongedroogde tomaten.
  5. Maak een vinaigrette met olijfolie, citroensap, honing en balsamicoazijn en besprenkel er het slaatje royaal mee
NelekeP