Scampi's op spaanse wijze

44 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr verse of diepgevroren scampistaarten
  • 50 gr fijngesneden sjalotjes
  • 3 teentjes look
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/4 liter room
  • 2 middelgrote tomaten
  • scheutje sherry
  • 50 gr boter
  • wat sterke paprika en curry poeder
  • peper en zout
  1. De scampi's pellen, De tomaten pellen en ontpitten, alleen het vruchtvlees gebruiken
  2. Look en sjalotjes pellen
  3. De boter bruinen op een middelmatig vuur
  4. Sjalotjes toevoegen, teentjes look persen en toevoegen
  5. Lichtjes bruinen en dan de scampi's toevoegen
  6. Scheutje sherry toevoegen
  7. Kruiden met curry, paprika, zout en veel peper
  8. De tomaten toevoegen en drie koffielepels tomatenpuree
  9. Goed roeren en zachtjes laten sudderen
  10. Als het zaakje goed doorkookt de room toevoegen, proeven en desgewenst wat suiker bijvoegen. Je kan dit gerecht verfijnen met groene en rode pepers en en een slaatje bij opdienen
  11. De scampi's opdienen met stokbrood of ongepelde rijst
doreen_1