Scampi's met zoetzure saus

8 35 1 5
Aantal personen:
  • 24 scampi's
  • 1 preiwit
  • 100 g champignons
  • 1 rijpe peer
  • 2 dl zoete wijn
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el olijfolie
  • kerriepoeder
  • peper en zout
  • garnituur: kervelpluksels, citroen, tuinkers,...
  1. Pel de scampi’s, verwijder met een scherp mesje het darmkanaal.
  2. Was en snipper het preiwit.
  3. Schil de peer en snij ze in stukjes.
  4. Wrijf de champignons schoon en droog.
  5. Bak de pellen van de scampi's apart met witte wijn.
  6. Zeef dit en houd het vocht bij.
  7. Stoof het preiwit, de peer en paddenstoelen even aan in de hete olijfolie.
  8. Voeg de azijn en de wijn bij.
  9. Dek af en laat 5 min. stoven.
  10. Voeg de scampi's bij.
  11. Kruid ze met een mespunt kerriepoeder, zout en peper.
  12. Giet er het vocht van de scampischalen bij.
  13. Dek af en laat nog 4 tot 5 min. stoven, tot de scampi’s rozerood en dus gaar zijn.
  14. Schik alle ingrediënten op een voorverwarmd bord en werk af met kervelpluksels.
  15. Eet smakelijk.
Roland2303