Scampi’s met tagliatelle van courgette

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 10 grote scampi’s (gepeld)
  • 2 grote courgettes
  • 4 el groene pesto
  • 5 el Becel Original vloeibaar
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine limoen
  • 1 grote witte ui (zoet)
  • 100 g cherrytomaten
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 el peterselie (gehakt)
  • p&z
  1. Spoel de gepelde scampi’s onder koud water en laat ze eventueel ontdooien in lauw water en een snufje zout.
  2. Was de 2 grote courgettes en rasp boven een schaal dunne slierten (tagliatelle stijl) (schil meeraspen)
  3. Pers de limoen uit over de courgette slierten en meng het goed door elkaar met 2 eetlepels milde Becel Original vloeibaar.
  4. Rooster de 20 gram pijnboompitten kort in een droge pan tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Doe ze in een kleine kommetje. Voeg gehakte peterselie,p&z toe.
  5. Leg de scampi’s in een schaal en voeg 4 el groene pesto toe, 2 teentjes geperst knoflook en snipper de witte ui tot blokjes van 1 cm. De zoetheid van de witte ui zal tijdens het bakken vrij komen.
  6. Roer ook dit mengsel goed door elkaar zodat de scampi’s volledig gemarineerd worden in de pesto.
  7. Bak de scampi’s met 3 el Becel vloeibaar op middelhoog vuur in een koekenpan tot ze gaar zijn (2 à 3'). Verhit tegelijkertijd in de kookpan op laag vuur de courgette slierten samen met de 100 g cherrytomaten. maximaal 2 minuten
  8. Serveer warm met de gekruide scampi’s er bovenop. Strooi als laatst de geroosterde pijnboompitten met de peterselie, peper en zout over het geheel.
riadewaele