Scampis met spinazie-kruidensaus en rijst

133 28 4 5
Aantal personen:
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 citroen
  • Zout
  • 0.5 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 200 g bladspinazie met room
  • peper
  • 100 g rijst
  • 300 g grote garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels light room
  1. Kook de rijst in voldoende water met een beetje zout.
  2. Laat de spinazie met de wijn en de light room garen.
  3. Breng ze op smaak met wat citroensap met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
  4. Verhit de Solo in een pan en braad de scampi's samen met het fijngehakte teentje knoflook.
  5. Ondertussen kan u de spinazie zéér fijn mixen tot een schuimige saus ontstaat.
  6. Schik de rijst in een kransje op een bord, leg hierin de garnalen en besprenkel deze met wat van de braadjus met de knoflook.
  7. Giet het spinazieschuim erover.
Solo