scampi's met sint-jacobsschelpen in roomsaus met gebakken asperges

20 30 3 5
Aantal personen:
  1. Kuis de asperge en snij ze schuin in niet te dikke plakjes , leg opzij,Doe rond elke scampi een schelletje gerookt spek bebloem zachtjes de jacobsvruchten en kruiden met zout en peper ,
  2. snij ui en look fijn . Zet de pan op het vuur met olie en een beetje boter ,doe er de asperges bij ui en look ,voorzichtig omroeren met een houten lepel, dan na ongeveer 4a5min.doe je er de scampis en de vruchten bij ,aan iedere kant 2a3min bakken ,room toevoegen en even laten inkoken !!! men kan ook een scheutje witte wijn bijvoegen !!!! Niet te lang anders worden de scampis en jacobsvruchten taai .Afwerken met peterselie en opdienen met nieuwe krieltjes Smakelijk zou ik zeggen Men kan op het bord eventueel wat currypoeder strooien ,is lekker
irene123