Scampi's met pompoencrème

16 60 0 5
Aantal personen:
  • 3 EL boter
  • 12 scampi's
  • 400 GR pompoenvlees in stukjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 DL verse room
  • kervelblaadjes
  • peper en zout
  1. Fruit in een kookpan de sjalot met de helft van de boter. Voeg de stukjes pompoen toe en laat 5 minuten stoven. Giet de bouillon erbij. Laat 30 minuten koken. Hou 1 EL bouillon apart en mix de rest. Voeg de room toe en breng op smaak. Als de room te dik is, leng je aan met de el bouillon.
  2. Spoel en pel de scampi's, maar laat de staart zitten. Bak ze in de rest van de boter. Kruid naar smaak.
  3. Doe de pompoencrème in kommetjes, doe er de scampi's bij en decoreer met enkele blaadjes kervel.
NelekeP