Scampi's met peer en kerrie

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 12 grote rauwe scamoi's en 1 prei
  • 100 gr shiitaki en 1 rijpe peer
  • 2 dl wit druivensap en 1 eetl witte wijnazijn en 1 eetl olijfolie
  • 1 beetje kerriepoeder, peper en zout
  1. Pel de scampi's, snij ze over de rugzijde van kop tot staart open en verwijder het zwarte darmkanaal.
  2. 2 Spoel het preiwit en snipper het fijn. Schil de peer, verwijder het klokhuis, snij verder in stukjes. Borstel de paddenstoelen droog schoon, snij ze in plakjes.
  3. 3 Stoof preiwit, peer en paddenstoelen kort aan in olijfolie. Voeg er de azijn en het druivensap aan toe. Dek af en laat 5 minuten stoven.
  4. 4 Doe er de scampi's bij. Kruid met een mespuntje kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat 4 tot 5 minuten garen.
  5. 5 Verdeel alles over voorverwarmde borden. Lekker met stokbrood
hildeke3105