Scampi’s met knoflooksaus en pasta

17 30 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: voor 4 personen
  2. 24 dikke scampi’s, boter, 8 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, witte wijn of sherry, 2 eetlepels water, 2 dl room, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 tomaten of zongedroogde tomaten , 1 courgette, 1 chilipeper.
  3. Bereiding: Pel de scampi’s en kruid ze. Bak ze in de boter en voeg er de gehakte knoflook en sjalot aan toe. Blus met de witte wijn en het water en voeg er de room aan toe. Laat inkoken tot de saus ingebonden is en doe er de peterselie bij. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de courgette in blokjes. Stoof de tomaten en courgette met de chilipeper in wat boter. Serveer de scampi’s met de chiliratatouille en de pasta.
Theoke_1