scampi's met courgette en rijst

5 20 0 5
Aantal personen:
  • 20 scampi's
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 el suiker
  • 1 el bloem
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el wijnazijn
  • zout en peper
  1. Verwijder de pantser en darmkanaal van de scampi's.
  2. Was en snijd de courgette in fijne reepjes en snipper de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de coirgettereejes en de knoflook aan toe.
  4. Roerbak dit alles goed aan op een stevig vuur en voeg er de scampi's aan toe.
  5. Blus met de witte wijn.
  6. Voor de saus
  7. Doe alle ingrediënten(*) voor de saus in een pannetje en warm deze op.
  8. Laat inkoken tot een gladde saus.
  9. Breng op smaak met peper en zout
  10. Serveer de scampi's met de courgettereepjes erover (niet teveel) en dan beetje saus.
  11. Eventueel met basmatirijst. Omdat het oog ook wat wil doe je de rijst eerst in een dresseerring en een blaadje groen erbovenop.
klarelietje
Meer inspiratie

RijstHoofdgerechtLente