Scampi's met courgette en pijnboompitten in een tomatenroomsausje op basis van Alpro

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 g spirelli
  • 250 g scampi's
  • 75 g Alpro soya Bakken en Braden
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • Zwarte peper en zeezout
  • 375 ml Alpro soya Cuisine
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Nootmuskaat
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  1. Maak terwijl de pasta kookt de groenten en scampi's schoon. Smelt de Alpro soya Bakken en Braden in een hete wok en roerbak de scampi's samen met de dunne schijfjes courgette en de sjalot. Kruid af met peper en zout.
  2. Haal de scampi's en groenten uit de pan zodra ze gaar zijn. Voeg de Alpro soya Cuisine en de tomatenpuree bij het kookvocht. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat alles goed doorkoken.
  3. Rooster de pijnboompitten zonder bakboter of olie in een antiaanbakpan.
  4. Schik de pasta op een bord en leg er de groenten en scampi's bovenop. Giet er wat saus over en werk het bord af met geroosterde pijnboompitten
NelekeP