scampi's met asperges en kerrie

45 30 4 5
Aantal personen:
  • 20a30 scampis
  • 300gr witte asperges ( eventueel diepvries )
  • 165ml kokosmelk
  • 1/4 visbouillonblokje
  • 1eetlepel solo
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1/4 vers potje bieslook
  • 3 takjes koriander
  • peper en zout
  • sausbinder
  1. scampis pellen en darmkanaal eruithalen
  2. koriander en bieslook fijnsnipperen
  3. asperges in 3 a 4 stukken snijden
  4. boter smelten in kookpan en de asperges erin toevoegen
  5. roeren kokosmelk toevoegen en de kerrie
  6. op smaak brengen met peper en zout en het 1/4 visbouillon blokje
  7. onafgedekt laten sudderen gedurende een 8 tal minuten
  8. scampis toevoegen en delikaat omroeren
  9. zachtjes laten verder sudderen gedurende een 5 tl minuten
  10. eventueel saus binden
  11. de gesnipperde bieslook en koriander toevoegen
  12. Afwerken met grof gehakte koriander en eventueel een broodje erbij serveren
chrisje75