scampi's in tomatenroomsaus

37 45 3 5
Aantal personen:
  • 2 zakken scampi's of reuze tijgergarnalen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel droge visfond
  • 1 potje light room
  • kurkuma
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  1. ik neem hier altijd 2 zakken scampi's uit de diepvrieslaat water koken met wat zeezout en peper in
  2. wanneer het water kookt doe er de nog bevroren scampis in wanneer het water terug kookt ongeveer een 3 minuten laten doorkokenhaal de scampi's uit de pot en houd het water in de potkoel ze af onder stromend koud waterpel daarna de scampis en gooi de pellen in de pot water
  3. mix dit grof en laat ongeveer 10 minuten k okengiet wat van dit vocht door een zeef in een komverhit de olie in een pot en doe de scampi's erinlaat de scami's ff bakken en strooi er de droge visfond en de bloem erbijblussen met water en het kookvocht van de scampi's tot de gewenste dikte van de saus
  4. doe er een eetlepel tomatenpuree in en roer door elkaarlaat dit allemaal nog wat sudderendoe er ook wat van de room bij volgens smaaken laat nog 5 à 10 minuten sudderendien warm op
pauleke