Scampi's in tomatenroomsaus met een vleugje wijn

19 30 5 5
Aantal personen:
  • 1 zak 40 scampi's in diepvries
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik passata
  • 2 glazen droge wijn
  • 250 ml Volle room
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes
  • 1 snuifje zout
  • 2 draaien peper van de molen
  • 1 snuifje parikapoeder
  • 1 snuifje pili pili
  • 1 snuifje italian mix van piet
  1. Ontdooi de scampi's en ontpel ze en ontdarm ze grondig
  2. Snij de ajuin in kleine stukjes en pers de 2 teentjes look in een lookpers.
  3. Doe de ajuin in de pan en even laten aanbakken tot glazig doen de scampi's erbij kruidt de scampi's op voorhand met peper en zout laat even aan stoven.
  4. Blus de scampi's met een glas of twee naargelang de hoeveelheid.
  5. Doe het blik gepelde tomaten in blokjes erbij en de doos pasata
  6. Laat even sudderen op laag vuurtje voeg de kuiden eraan toe: snuifje zout, peper, pili pili, parikapoeder en italian mix van piet.
  7. Voeg op het laatste de room toe en roer even door heen de bereiding en klaar.
  8. serveren met eventueel paste of brood ! mmm... Lekker smullen maar
liesje1984