scampi's in sinaasappelsausje

16 30 0 5
Aantal personen:
  • 6 scampi's
  • 50gr ontbijtspek
  • 1/2 prei
  • 1/2 rode groene en gele paprika
  • 2 kleine uien
  • 2 kleine courgettes
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 lepel wokolie
  • 1lepel sojaolie
  • 1 lepel sesamolie
  • 1 lepel witte balsamico azijn
  • 1lepel gembersaus
  • 1 lepel lichtebruine korrelrietsuiker
  • sap van 2 sinaasappels
  • peper en zout
  • 1 kop rijst naar keuze plakrijst
  1. Bereiding
  2. Snij de groenten in lange fijne julienne
  3. De tomaten ontpitten en in blokjes snijden
  4. Pel de scampi’s, ontdoe van maag-darmkanaal
  5. Doe een scheut van elke olie in de pan.
  6. Roerbak de groenten, ong 2 min, bestrooi met een koffielepel rietsuiker
  7. (roeren om verbranden te voorkomen)
  8. Snuifje Peper en zout, een scheut balsamico azijn, Een scheut gembersaus, sap van appelsienen en eventueel
  9. Een scheut water om genoeg saus te bekomen.
  10. Proef of het op smaak is anders een beetje suiker peper of zout meer toevoegen.
  11. Als dit alles beetgaar is doe je de scampi’s erbij roeren en deksel erop een beetje laten sudderen
  12. Niet te lang of de scampi’s worden te taai.
  13. Bak ondertussen in een andere pan de spekjes tot ze mooi bruin zijn en doe ze dan bij de rest.
  14. Roer alles nog eens door en serveer met de rijst die je zelf het lekkerste vind (dragon rijst of thai)
  15. Saus eventueel aandikken met maïzena, ze mag niet te dik worden.
  16. Smakelijk
  17. dit is een persoonlijk recept
sosiesje