Scampi's in roze roomsaus!

32 30 3 5
Aantal personen:
  • Bakboter
  • 20 Stuks Grote (diepgevrozen) Scampi's
  • Peper en Zout
  • 2 dl Witte Wijn
  • 2 dl Water
  • 1 Eetlepel Tomatenpuree
  • 1 Eetlepel Vis- of kreeftenbouillon
  • 1 dl Room (Alpro)
  • Peterselie
  1. Warm de pan op en doe een beetje boter in de pan.
  2. Leg de grote scampi's in de pan en zorg dat de pan goed vol ligt. Vergeet bij de scampi's niet peper en zout toe te voegen.
  3. Bak de scampi's 1 minuut aan elke kant.
  4. Blus de scampi's met de witte wijn en het water.
  5. Voeg een koffielepel vis- of kreeftenbouillon en de tomatenpuree toe en roer goed. Het aanbaksel van de scampi's zorgt voor de lekkere smaak.
  6. Giet de room in de pan en laat alles goed opkoken.
  7. Werk je bord af met een beetje peterselie.
  8. TipHaal de scampi's uit de pan voor stap 4 en leg ze apart op een bordje. Leg ze dan op het einde nog even in de pan zodat ze terug lekker warm zijn.
  9. TipProef steeds. Wanneer je saus nog te flauw is voeg dan nog een beetje bouillon toe. Voor een mooie roze kleur kan je nog een beetje tomatenpuree toevoegen maar overdrijf niet! Anders zal de tomatenpuree zijn smaak te hard overheersen.
  10. TipGebruik niet een anti-kleefpan, anders heb je niet veel aanbaksel.
  11. TipDeze scampi's met roze roomsaus zijn zeer lekker met een beetje rijst!
KevinJanssens