scampi's in de wok

196 45 3 5
Aantal personen:
  • 750 gram scampi's
  • 250 gram sojascheuten
  • 250 gram champignons
  • 300 gram pasta
  • 1/4 blokje groentebouillon
  • 1 bokaaltje tomatensaus met basilicum
  • 1 dl light room
  • 1 snuifje cayennepeper
  • peper + zout
  • 1 lepel olijfolie
  • 1 scheutje sojasaus
  1. Pel de scampi's en ontdoe ze van hen darmkanaaltje.
  2. Ondertussen kan je water opzetten om de pasta te koken.
  3. Snij de champignons in schijfjes.
  4. Kook de pasta gaar.
  5. Verhit de olie in de wok, voeg de sojascheuten toe, wat later de champignons.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Voeg de scampi's toe die je vooraf kruid met wat cayennepeper.
  8. Verkruimel 1/4 van een bouillonblokje boven het gerecht.
  9. Voeg de tomatensaus met basilicum toe en doe er een scheutje sojasaus bij.
  10. Voeg op het laatste een beetje room toe.
  11. Schep de pasta in borden, overgiet met de scampi's in saus.
  12. Werk af met wat verse basiliucm
  13. Eet smakelijk
  14. P.S. : lekker met een glaasje witte wijn !
tdctje