Scampi's Christobal

21 15 2 5
Aantal personen:
  • 1 kg scampi's
  • 400 gr tagliatelli
  • 2 koffielepels tomatenpuree
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 350 ml room
  • 1 scheutje cognac
  1. Snij de sjalotten en de look zeer fijn. Stoof ze lichtjes in de pan met een beetje boter.
  2. Doe dan de gepelde en gereinigde scampi's erbij. Kruid met peper, zout & cayennepeper.
  3. Bak ze 3 minuten op een matig vuur. Voeg er dan 2 koffielepels tomatenpuree bij en roer alles door elkaar. Giet de cognac erbij en flambeer. Blus met de room en laat eventjes inkoken tot gewenste dikte. Bestrooi daarna met bieslook.
  4. Serveer de scampi's met tagliatelli of pasta naar keuze.
  5. Smakelijk!
christobal