scampies met pikante saus

2 135 0 5
Aantal personen:
  • 4 rode paprika
  • 2 ui
  • 4 chalotten
  • 6 tomaten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 brikjes halfvolle room
  • 10 cl cognac
  • 200 cl bouillon of 1 vleesblokje op een halve liter water
  • 1 snuifje peper
  • 1 snuifje zout
  • 0.5 teelepel cayennepeper
  • 500 gram tagliatelli
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 1 teelepel paprikapoeder
  • 6 teentjes look
  • 2 lepels olijfolie
  • 1 doosje tomatenpuree
  • 1 zak scampies
  • 1 baget
  1. Uien en sjalotten fijn snipperen en bakken in de olijfboter.Doe er de tomaten in blokjes, gepelde tomaten bij en de gesnipperde paprika’s, mag ook 2 rode paprika en 2 gele.
  2. Alles laten glanzen in de pan.
  3. De look snipperen, de bouillon en de room in de pan
  4. De cognac bijgieten
  5. Twee uur laten sudderen op een zacht vuur tot de vloeistof gehalveerd is.
  6. Doe er de peper, pili-pili en paprika kruiden, zout bij en proef voor de smaak, het moet licht
  7. Pikant op de tong zijn.
  8. Pel de scampi’s en bak ze in een beetje olijfolie, niet meer dan 3 minuten
  9. Kook de pasta of snij de bagget in stukken
  10. serveer de schotel met de peterselie, strooi wat peper op de borden, heerlijk…..
katelijn 2