scampibrochette met komkommer

15 15 0 5
Aantal personen:
  • 20 scampi
  • 4 stengels citroengras
  • 1 kleine groene courgette
  • 1 kleine komkommer
  • olijfolie
  • peper&zout
  • Marinade
  • 3 el olijfolie
  • 3 el kokosmelk
  • 1 limoen (sap)
  • 1 teentje knoflook (fijn gehakt)
  • 1 cm gember (geraspt)
  • 2 stengels citroengras (in dunnen ringetjes)
  • peper&zout
  1. Meng alle ingrediƫnten voor de marinade. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  2. Leg de scampi in een schaal en overgiet met de marinade, zet 2 uur in de koelkast, roer regelmatig om. Snij komkommer en courgette met behulp van een mandoline of dunschilller in brede linten.
  3. Bestrooi met peper&zout en olijfolie, goed mengen.
  4. Maak van de 4 stengels citroengras spiesje.
  5. haal de scampi uit de marinade en laat uitlekken, prik ze op de citroengrasspiesjes en gril ze op de BBQ.
  6. Serveer op een bedje van courgette- komkommerlinten, met en stukje stokbrood.
Victor S.