Scampi uit ons moestuintje

48 30 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr rauwe scampistaarten
  • boter
  • 3 à 4 gehakte sjalotten
  • 200 gr gesneden preiwit
  • 2 grote stevige tomaten
  • bieslook
  • 2 borrelglaasje oude jenever of cognac
  • 1/2 visbouillonblokje
  • 200 cc room
  • peper, zout en currypoeder
  1. Breng 1 L water aan de kook met peper en zout, leg de nog diepgevroren scampi erin, en wanneer het water opnieuw aan de kook komt, vuur uitdraaien en de scampi ongeveer 5 min in dit vocht laten garen. Uitnemen en opfrissen met koud water. Pellen.
  2. Ontvel de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Stoof de sjalot in boter tot glazig, voeg de prei toe + 1/2 bouillonblokje, laat al roerend stoven. Leg de scampi op dit bedje, laat even meewarmen, overgiet met de jenever of cognac en flambeer kort. 1 koffielepel currypoeder en room toevoegen. Al roerend nog een 5-tal min laten garen. Op het laatst de tomatenblokjes eronder roeren, en gehakte bieslook.
  3. Opdienen met gekookte rijst of stokbrood
doreen_1