scampi tricolore

12 20 0 5
Aantal personen:
  • 16 st grote scampi's
  • 1 st rode paprika
  • 1 st broccoli
  • 1 kleine ui
  • 2 dl room
  • 3 eetl witte martini
  • 2 eetl boter
  • 1 capsule saffraan
  • 1 halve koffielepel lookpoeder
  1. smelt 2 eetl boter in een braadpan en stoof de fijngehakte ui gedurende 2 min en voeg dan de blokjes paprika toe, dek af en laat ong 4 min stoven
  2. voeg de scampi toe en bak in 2 minuten goudkleurig
  3. giet er de room en witte martini bij
  4. kruid met de saffraan lookpoeder en wat peper en zout eventueel
  5. laat nog even op het vuur staan tot de saus lichtgebonden isvoeg voorzichtig de broccoliroosjes toe die je op voorhand in ongeveer 5 minuten hebt gekookt
  6. dien op met stokbrood of met pasta
  7. dit is super lekker en heb al vaak gemaakt, ook voor feestjes, makkellijk en verrassend lekker
hildeke3105