Scampi paprika's met camembertbroodjes

16 45 3 5
Aantal personen:
  • 30 scampi's
  • 5 paprika's (kleur naar keuze)
  • 1/2 rolletje kruidenboter
  • 2 grote tomaten
  • peper
  • zout
  • bakboter
  • 2 zure appelen (granny smith bvb)
  • 1 camembert
  • 500 ml room
  • 1 stokbrood
  • maizena
  1. Was de paprika's, snij er een hoedje af en hol ze uit.
  2. Was en snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
  3. Was en schil de appelen en snij ze in blokjes, ongeveer even groot als de tomatenblokjes.
  4. Meng de appels met de tomaten, kruid met peper en zout en laat rusten.
  5. Pel en ontdarm de scampi's indien dit nog niet gedaan is.
  6. Kruid ze met peper en zout.
  7. Laat wat bakboter smelten en bak de scampi's.
  8. Als deze volledig roze zijn, leg ze in een kom of op een bord.
  9. Giet de appel en tomatenblokjes in de pan en bak enkele minuutjes.
  10. Voeg de room toe en laat de saus naar gewenste dikte inkoken (ze mag niet te lopend zijn, gebruik eventueel wat maizena) en voeg dan het halve rolletje kruidenboter in schijfjes gesneden toe en laat smelten.
  11. Voeg de scampi's terug toe en vul de paprika's op met de scampi's en plaats 5à10 minuten onder de grill
  12. Snij terwijl het stokbrood in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.
  13. Leg op elk stukje een stukje camembert en kruid met wat peper.
  14. Plaats (na de paprika's) onder de gril tot de kaas goed smelt.
Reese