Scampi op Italiaanse wijze

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 32 scampi
  • 8 sneetjes Italiaanse hesp (flinterdun)
  • 2 dl sojaroom
  • 2 dl melk
  • 3 el tomatenpuree
  • 3 el boter
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • Fijngesnipperde peterselie
  • Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • Pili pili
  • Cayennepeper
  1. Kuis de scampi en dep ze droog.
  2. Snij de sneetjes hesp elk in 4 kleine reepjes en wikkel elke scampi in een reepje.
  3. Snipper de ui fijn.
  4. Bak de scampi (kruid ze met peper en zout) en de ui.
  5. Pers de knoflook erbij en kruid bij met peper.
  6. Haal de scampi’s uit de pan en doe er aluminiumfolie over om ze warm te houden.
  7. Doe de tomatenpuree in de pan en bak 1 minuut. Voeg nu de melk en room toe.
  8. Laat even inkoken. Voeg hierbij naar goesting paprikapoeder, pili pili en cayennepeper toe.
  9. Tip: Serveer er stokbrood of tagliatelle bij.
nhuylebroeck