Scampi met zongedroogde tomaten

58 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg scampi
  • 100 gr zongedroogde tomaten in olijfolie
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 dl droge witte wijn
  • 4 dl room
  • 4 sjalotjes
  1. Pel de sjalotjes en snijd in kleine stukjes.
  2. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  3. Verhit wat olie van de zongedroogde tomaten in de wok en roerbak de scampi en de sjalotjes.
  4. Haal de scampi uit de wok en houd die warm.
  5. Giet de kippenbouillon, de wijn en de zongedroogde tomaten in de wok.
  6. Voeg de room toe en laat op een matig vuur indikken.
  7. Doe de scampi terug in de wokpan, meng goed met de saus, kruiden met peper en zout en dien op met pasta.
  8. Kan tevens opgediend worden als voorgerecht.
pgardin