Scampi met tomatencouillie

11 15 5 5
Aantal personen:
  • 12 scampi
  • 1 tomaat
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje look
  • 4 cl droge witte wijn
  • peper & zout
  • thym
  • bieslook
  1. Tomatencouillie:
  2. Snij 1 sjalotje heel fijn.
  3. 1 teentje look geplet.
  4. De tomaat in kwartjes snijden en ontdoen van de pitjes en het vel. Het vruchtvlees in blokjes snijden.
  5. Stoof het sjalotje glazig (niet laten kleuren)aan in een klontje solo.
  6. Voeg het geplette lookteentje samen met een snuifje tijm toe.
  7. Blus het geheel met de witte wijn en voeg nu het versneden tomatenvlees toe en kruid met peper & zout.
  8. Laat dit alles enkele minuten stoven op een laag pitje.
  9. Bak ondertussen de scampi in boter en kruid met peper & zout.
  10. Verdeel de scampi in de schaaltjes en doe er een koffielepel van de tomatencouillie over. Werk af met gesneden bieslook.
Johan1958