scampi met peer en kerrie

11 30 0 5
Aantal personen:
  • 20 scampi
  • 1 wit van prei
  • 100 gr shiitake
  • 1 peer
  • 2 dl druivensap
  • 1 kl witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • kerriepoeder
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de scampi, maak een inkeping op de rugzijde en verwijder het darmkanaal.
  2. Spoel het preiwit en snipper fijn, schil de peer, verwijder klokhuis en snij in kleine blokjes. Borstel paddenstoelen schoon en snij in plakjes.
  3. Stoof preiwit, peer en paddenstoelen kort aan in olijfolie.
  4. Voeg er de azijn en het druivensap aan toe, dek af en laat 5 min stoven.
  5. Doe er de scampi bij, kruid alles met een mespuntje kerriepoeder en pezo.
  6. Dek terug af en laat 4 à 5 minuten garen.
  7. Dresseer op warme borden en serveer met sneetjes stokbrood.
  8. Eventueel sneetjes stokbrood besprenkelen met olijfolie, grillen en inwrijven met knoflook.
Victor S.