Scampi met ham

16 20 0 5
Aantal personen:
  • 8 scampi
  • 4 plakjes gedroogde ham (Serrano, of, ganda, of...)
  • 4 blaadjes salie
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de scampi, maak een inkeping op de rug en verwijder het darmkanaal.
  2. Snij de plakjes ham en de blaadjes salie in de lengte doormidden.
  3. Kruid de scampi met een weinig oregano en pezo.
  4. Leg op iedere scampi een half blaadje salie en wikkel iedere scampi in een half plakje ham.
  5. Prik telkens 1 scampi op een kleine platte prikker (voorkomt ronddraaien en loskomen van de ham) en bak ze in een weinig olijfolie.
  6. Leg ze op een warm sierbord en serveer meteen, liefst met een glaasje bubbels.
Victor S.