Scampi met gele curry

9 25 0 5
Aantal personen:
  • 24 scampi
  • 3 el gele currypasta
  • 1 rode chilipeper
  • 1 ui
  • arachideolie
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 dl kokosroom
  • vers grofgehakte koriander
  1. Maak de scampi's schoon. Verwijder het pantser en het darmkanaal.
  2. Snipper de ui fijn. Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snij in fijne ringetjes. Was daarna onmiddellijk de handen.
  3. Verhit de olie in een wokpan. Fruit er de ui en de chilipeper in. Voeg de scampi's toe en roerbak ze kort.
  4. Blus met de witte wijn en doe er de currypasta en de kokosroom bij, roer alles tot een homogene saus. Roerbak nog enkele minuten verder.
  5. Strooi de koriander over de scampi en serveer met rijst en een stukje vers stokbrood.
Victor S.