Scampi met curry en appel

42 45 3 5
Aantal personen:
  • 2 sjalotjes
  • boter
  • 600 g Scampi
  • 1 el curry (afgestreken)
  • 1 dl calvados
  • 2 appelen (liefst cox)
  • 2 dl room
  • peper en zout
  • gehakte peterselie
  1. Reinig de sjalotjes en snipper ze fijn. Schil de appelen en snijdt ze in blokjes. Verhit de boter en bak er de sjalotjes glazig in. Bak de ontdooide scampi 1 minuut op een hoog vuur. Roer er de curry onder en blus met de calvados. Haal de scampi uit de pan anders worden ze taai. Doe er de appelblokjes en de room bij en kruid met peper en zout. Laat koken tot de gewenste sausdikte, voeg de scampi terug toe en breng terug aan de kook. Bestrooi met gehakte peterselie. Dien op met mie of stokbrood.
yvermeir