Scampi met citrusvruchtenpasta

9 20 0 5
Aantal personen:
  • 1 dl olijfolie
  • sjalotten
  • 1 kg scampi's
  • 2 dl sinaasappelsap
  • koriander
  • 250 g citrusvruchtpasta
  • knoflook
  • peper en zout
  1. Verwarm ongeveer 1dl olijfolie met 1eetlepel gehakte knoflook en 6 grote eetlepels gehakte sjalotten. Wanneer de olie heet is, voegf er 1zak gepelde scampi bij en laat ze een 2-tal minuten bakken. Kruid met peper en zout. Blus met ongeveer 2dl sinaasappelsap en laat de scampi nog 2min. verder sudderen op hoog vuur. Voeg minstends 4 eetlepels gehakte koriander toe ( meer kan naar eigen smaak). Kook de citrusvruchtenpasta in een ruime hoeveelheid licht gezouten water ( zie verpakking gaar tijd). Schik de pasta en de scampi op een bord. Lepel er de fruitige koriandersaus bovenop. Je kan er een frisse droge witte wijn bij drinken.
  2. Dit is een heerlijk gerechtje,, SMAKELIJK!!
TiffiiBby