Scampi met caramel ‘aigre-doux’

8 60 0 5
Aantal personen:
  • 100 gr griessuiker en 1 dl ciderazijn
  • 1 dl blanke fond en 24 mooie scampi
  • 10 gr witte chocolade en 10 gr echte boter
  • 1 beetje citroenmielisse
  1. Laat de suiker smelten in een pan, maar zorg ervoor dat hij niet kleurt. Blus met ciderazijn en laat opkoken. Voeg blanke fond toe en laat inkoken tot 1/3.
  2. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Laat ze 10 minuten trekken in de aigre-doux reductie (suikermengsel).
  3. Haal de scampi’s er weer uit en passeer de saus door een fijne sauszeef. Monteer ze met goede boter en werk af met de witte chocolade.
  4. Bak de scampi’s kort aan op een heet vuur in een weinig olie of boter. Kruid ze af met peper en zout en dep ze droog.
  5. Schik de scampi’s op voorverwarmde borden en werk af met verse citroenmelisse en een weinig saus.
hildeke3105