Scampi italiano

9 30 4 5
Aantal personen:
  • 480 gram scampi
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 koffielepels tomatenpuree/ 2 kleine doosjes
  • 1 stuk ui
  • 8 koffielepels spaghettiekruiden
  • 120 gram tagliatelli
  • 8 koffielepels maiezena
  • 1 blokje visbouillon
  • peper en zout
  1. Pel de scampi, doe de pellen in een beetje water, voeg er een visbouillonblokje aan toe en breng aan de kook.
  2. Kook de tagliatelli ondertussen gaar.
  3. Maak een marinade van de olijfolie , spaghettiekruiden ui en tomatenpuree.
  4. Doe de gepelde scampi in de marinade. (lekkerder is als je de marinade de dag ervoor maakt en de scampi dan al in laat trekken).
  5. Verhit een pan en bak de scampi aan (max 1-2 min aan elke kant) Haal ze uit de saus en hou ze warm. Voeg 250ml visbouillon toe aan de marinade en laat eventjes inkoken.
  6. Los de maiezena op in wat water en voeg het al roerend bij om de saus te binden.
  7. Voeg de scampi er weer bij en laat nog eventjes meekoken.
  8. Giet tagliatelli af, schik op een bord en schenk hierover de scampi met saus.
MaaYaaZ