Scampi in verse kruidentempura, dillevinaigrette met pijnboompitten

270 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 16 gepelde scampis (met staart)
  • 100 g tarwebloem
  • 40 cl ijskoud water
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel verse kervel
  • 1 bosje dille
  • 1 eetlepel Solo vloeibaar
  • 1 eetlepel notenolie
  • 50 g pijnboompitten
  • Solo frituurolie
  1. Bak de scampi’s kort in de hete Solo. Hou ze apart. Verwarm intussen de friteuse voor op 170° C.
  2. Maak het tempurabeslag. Meng hiervoor de tarwebloem, de eidooiers en het ijskoude water
  3. in een kom met de fijngehakte koriander en kervel. Roer alles tot een glad beslag en kruid af
  4. met peper en zout.
  5. Bereid de dillevinaigrette. Mix hiervoor de pijnboompitten met de dille en een eetlepel notenolie tot een gladde massa met een staafmixer. Serveer de dillevinaigrette straks in een apart dipschaaltje
  6. Dip elk scampi tot aan de staart in het tempurabeslag en bak ze op 170 graden krokant in de friteuse. Laat de gefrituurde scampi’s kort uitlekken op absorberend keukenpapier.
Solo