Scampi in Salsa

4 20 0 5
Aantal personen:
  • 5 scampi per persoon
  • zout & peper
  • SAUS :
  • .
  • 3 eetl fijngehakte munt
  • 4 eetl fijngesneden peterselie
  • fijngeraspte schil en sap van 1/2 citroen
  • 1/2 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl witte azijn
  • 6 eetl olijfolie
  1. Doe voor de saus de kruiden, citroenschil en -sap, knoflook en wijnazijn in 1 vijzel en stamp alles fijn; voeg langzaam al stampend de olijfolie toe tot het 1 samenhangende, iets grove massa is.
  2. Kook de scampi 4 minuten in licht gezouten water. Giet ze af en pel ze, laat de staartjes zitten.
  3. Serveer de scampi op 1 portie saus, met 1/2 citroen.
brubru