Scampi in romige tomatensaus met tagliatelle

44 25 4 5
Aantal personen:
  • 2 sjalot gesnipperd
  • 2 teen knoflook
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes op olie
  • 600 gr scampi
  • 1 flesje kookroom
  • 1 dl witte wijn
  • 1 scheut ketchup
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 el gedroogde visfond ( maggi)
  • olijfolie
  • verse blaadjes basilicum
  • 500 gr verse tagliatelle of spagetti
  1. Sjalotjes en knoflook fijnsnijden.
  2. Tomaatjes even laten uitlekken en in reepjes snijden .
  3. Scampi eventueel pellen en darmkanaal verwijderen . ( of schoon en voorgekookt uit diepvries)
  4. Bereidingswijze
  5. Stoof sjalotjes in flinke scheut olijfolie zachtjes aan (niet bruinen!) Voeg knoflook toe en laat eventjes meestoven.De wijn bijgieten en paar minuten laten koken. Daarna de tomaatjes erbij, even omroeren ,scheut ketchup(naar smaak) en wat cayennepeper(weinig anders "to hot"!!)en een lepel visfond..Flesje room bijgieten en zachtjes warm laten worden (niet koken!!).Ondertussen de tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking..
  6. De scampi zachtjes gaar laten worden in de saus (weerom: niet koken!!) Of de ontdooide scampi's warm laten worden. De pasta afgieten en onder de saus met scampi mengen .
  7. Serveertips
  8. In een mooi diep bord, afgewerkt met enkele blaadjes basilicum en reepjes gedroogde tomaatjes..
  9. Serveer met wat salade.
  10. Bron vieke Smulweb
Love to Cook