Scampi in lookboter.

16 30 3 5
Aantal personen:
  • 20 scampi
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 6 zongedroogde tomaten in olie
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 4 el solo, bakken & braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwijder het pantser van de scampi, maar laat het staartje er aan.
  2. Maak met een scherp mesje een inkeping op de rug van de scampi en verwijder het zwarte darmkanaal. Spoel de scampi onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier.
  3. Snijd de citroen in 2 en pers 1 helft uit over de scampi.
  4. Hak de teentjes knoflook en de peterselie fijn, snijd de zongedroogde tomaten in twee.
  5. Verhit 1 el olie in een antikleefpan, voeg er 1 el solo aan toe en bak hierin de scampi mooi roze, ongeveer 4 minuten, voeg ook de knoflook toe, kruid met pezo.
  6. Leg de scampi op warme, liefst diepe borden of kommen.
  7. Voeg nu de overige olie, solo,peterselie en de stukjes tomaat toe aan de saus, laat even opwarmen.
  8. Overgiet de scampi met de saus en dien op met een stukje vers stokbrood en partjes citroen.
Victor S.