Scampi in getomateerde dragonsaus

26 30 5 5
Aantal personen:
  • 36 diepgevrozen scampi
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 dl room
  • 2 dl kippenbouillon
  • ketchup
  • citroensap
  • 1,5 el verse dragon, gehakt
  • solo, bakken en braden
  • zwarte peper en zeezout van de molen
  1. Ontdooi en pel de scampi’s, maak een overlangse inkeping op de rug en verwijder het darmkanaaltje, kruid met zwarte peper en zeezout.
  2. Verhit een klontje solo in een pan, leg de scampi erin en bak ze op een middelmatig vuur in 1 minuutje aan de onderkant mooi rozig.
  3. Draai de scampi’s om en bak de andere kant ook mooi rozig.
  4. Haal de scampi uit de pan en houd warm.
  5. Voeg de ui en knoflook toe in de pan waarin de scampi werden gebakken en fruit de ui glazig.
  6. Blus met de bouillon en wat citroensap en laat tot de helft inkoken.
  7. Doe er de room, citroensap, dragon en ketchup bij (de laatste drie naar eigen smaak) en laat verder inkoken tot gewenste sausdikte.
  8. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout, doe er de scampi’s terug bij en laat nog een 1/2 minuutje sudderen.
  9. Serveer met stokbrood of pasta, zelfs frietjes.
Victor S.