Scampi en kippenblokjes geflambeerd met Pernod en saffraansaus

1749 20 3 5
Aantal personen:
  • 500 g kippenfilet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Solo
  • 1 sjalot
  • 24 scampi
  • 1 teentje look
  • 0.5 glaasje Pernod
  • light room
  • saffraanpoeder
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  1. Bak in een beetje Solo de kippenblokjes met het fijngesneden sjalotje bruin.
  2. Haal ze uit de pan en bak dan de scampi met een fijngeplet teentje look gedurende 2 minuten gaar .
  3. Giet vervolgens de Pernod in de pan en flambeer de scampi.
  4. Wanneer de vlam gedoofd is, haal je de scampi uit de pan.
  5. Leg ze samen met de kippenblokjes in een schaal en houd warm.
  6. Maak de saus door in dezelfde pan de light room en de saffraan toe te voegen.
  7. Laat even opkoken. Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg die bij de saus samen met de bieslook.
  8. Laat nog een minuut sudderen. Giet de saus over de scampi en de kippenblokjes.
Solo