Scampi Diabolique

5 35 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr (Gepelde) Scampi's
  • 4 Vlees Tomaten
  • 1 Rode Ajuin
  • 1 Rode Paprika
  • 1 chilli peper
  • 4 dl Room
  • paprika poeder
  • zwarte peper
  • cayennepeper
  • look poeder
  • oregano
  • basilicum
  • curry poeder
  • Aromat smaakverfijner
  • Sambal Oelek (Optie)
  • Olijfolie
  • solo vloeibaar
  • Ketchup
  • 500gr Tagliatelle
  1. Leg de gepelde scampi’s uitgestrekt op een plat bord.
  2. Overgiet met olijfolie
  3. Strooi er de kruiden over: als je het niet te pikant wil let je best op voor teveel cayenne peper
  4. Snij de paprika, tomaten en rode ajuin in kleine blokjes.
  5. Snij de peper door midden en haal de zaadjes eruit.
  6. Verwarm een pan en doe er solo vloeibaar in
  7. Bak eerst kort de ajuin en paprika aan.
  8. Voeg na 3 à 4 minuutjes de scampi’s toe tot deze van kleur veranderen.
  9. Zet terwijl het water voor de tagliatelle op en kook deze volgens de verpakking
  10. Als de scampi’s voldoende gebakken zijn voeg dan de room en de tomaten toe.
  11. Laat even inkoken en voeg eventueel op het einde weinig sambal toe (Let op dit maakt het heel pikant).
  12. Om een mooiere kleur te krijgen kan je ketchup gebruik.
  13. Serveer de tagliatelle met de scampi’s garneer eventueel met enkele basilicum blaadjes.
  14. Tip: Dit gerecht smaakt beter met vers gemaakte tagliatelle.
reinerdbuekens