Scampi Diabolique

115 40 4 5
Aantal personen:
  • 600 gr scampi's
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlp zachte currypoeder
  • 1/2 eetlp milde paprikapoeder
  • 1 snuifje cayennepoeder ( of sambal )
  • 4 eetlp Heinz ketchup
  • 1 dl droge witte wijn
  • 250 ml room
  • 2 grote tomaten
  • 1/4 busseltje bieslook of kervel
  • oljfolie, boter
  • 1 eetlp tomatanpuree
  1. *Ontdooi de scampi's pel en verwijder het darmkanaal.
  2. *Pel de sjalotten, en snipper fijn.
  3. *Pel knoflook en plet ze tot pulp met het lemmet van je mes, of met knoflookpers.
  4. *Schil de wortel en de paprika en cutter ze fijn.
  5. *Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.
  6. *Verhit de olijfolie samen met een beetje boter, stoof hierin de sjalotten, knoflook, wortel en paprika en laat alles even stoven.
  7. *Voeg currypoeder en het paprikapoeder toe en roer alles om, laat de kruiden kort meebakken.
  8. *Voeg een snuifje cayennepoeder toe....(voorzichtig proef)...naar smaak.
  9. *Voeg ketchup, tomatenpuree toe en roer zodat alle smaken zich vermengen.
  10. *Blus ommiddelijk met de witte wijn en laat al roerend de alcohol verdampen.
  11. *Giet nu de room erbij en laat de saus al roerend zachtjes inkoken ( niet te hard laten koken) .
  12. *Je kan de scampi's apart bakken in een pan of mee laten garen in de saus.
  13. *Scampi's zijn gaar als ze nog lichtjes glazig zijn waar het kopje zat.
  14. *Werk af met tomatenstukjes en bieslook, vlak voor het opdienen.
  15. *Serveer met pasta, rijst of stokbrood.
Nanske.