Scampi diabolique

24 30 4 5
Aantal personen:
  • 24 scampi's
  • 1 dl olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el tomatenketchup
  • 3 dl room
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl water
  • groentebouillon
  • 1 ajuin
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look
  • chillipepers
  • peterselie
  1. Verwarm de olie in een braadpan op een vrij hoog vuur. Kruid de scampi's met p&z..
  2. Bak ze aan beide kanten 3min.
  3. Snijd de groentjes zeer fijn en voeg ze toe samen met de look.
  4. Blussen met witte wijn. Voeg ook het water toe met de groentebouillon.
  5. Laat opkoken.
  6. Voeg de ketchup, tomatenpuree en de room toe, laat inkoken en goed roeren met een garde.
  7. voeg op het einde de chillipepers toe naar eigen smaak.
  8. Garneer met nog wat versgehakte peterselie.
  9. Dit kan geserveerd worden met tagliatelli of met brood.
bloempje180