Scampi diabolique

26 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 24 rauwe ongepelde scampi's (diepvries, ontdooid)
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 150 g orzo pasta (Griekse pasta)
  • 12 à 16 kerstomaatjes
  • 1 el Solo margarine
  • ½ tl chilivlokken of cayennepeper
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 pakje Solo Crèmefine Cuisine à 200 ml
  • 8 verse korianderblaadjes (of bladpeterselie)
  • 1 snufje gemalen komijn
  • zeezout
  1. Verwijder het pantser van de scampi. Verwijder het darmkanaal en ‘vlinder’ de scampi (halveer ze bijna helemaal in de lengte en klap ze open).
  2. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Pel en pers de knoflook. Maak de puntpaprika schoon en snijd hem in stukjes. Kook de orzo beetgaar in water met een snuifje zout en komijn.
  3. Verhit de Solo in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in aan. Doe er de paprikastukjes bij en stoof kort mee. Voeg de chilivlokken of cayennepeper toe. Doe de tomatenpuree en Solo Crèmefine Cuisine erbij en laat al roerend inkoken. Pluk de korianderblaadjes.
  4. Bak de scampi op hoog vuur en kruid met peper en zeezout. Draai het vuur uit en doe de scampi en kerstomaatjes bij de saus. Garneer met de koriander en serveer de orzo erbij.
Solo