scampi brochette BBQ (marinade , pittig naar dosis toe )

14 45 3 5
Aantal personen:
  • 250 ml extra olijfolie
  • pili pili
  • cayenne peper
  • chili poeder
  • Mango curry poeder
  • viskruiden
  • 1 lepel grof zeezout
  • fijn gemalen look
  1. Laat de scampi ontdooien .
  2. Kruid deze met alle poeders ( geen zout en olijfolie ) langs beide kanten en laat deze 10 min rusten zodat alle kruiden kunnen intrekken .
  3. Neem een pot of diepvrieszakje . Mijn voorkeur gaat naar diepvrieszakje . Giet de olijfolie erin en doe een afgestreken soeplepel zeezout in . Even roeren en nu alle scampi's erin doen . Zakje bijna luchtledig dicht knopen en in de frigo leggen . Na 15 min het zakje eens veranderen van positie indien er meer scampi's dan olijfolie inzit . Na een totaal van 30 minuten zakje uit frigo halen en scampi's op stokjes stekken .
  4. Smakelijk
David_Lotje