Scampi amuse

48 20 4 5
Aantal personen:
  • 12 scampi's met staart
  • 100 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 heel klein snufje chilipeper
  • 1/2 vis bouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 el peterselie
  • 50 ml kookroom
  • peper en zout en snuf paprikapoeder
  1. Je kunt dit recept ook over 4 porties verdelen en als voorgerecht opdienen.
  2. Verhit 1 eetl olijfolie in een pan en bak het sjalotje glazig.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met een klein snufje chilipoeder.
  4. Blus af met een scheut witte wijn.
  5. Verkruimel het halve visbouillonblokje er bij en roer goed door.
  6. Pureer alles met een staafmixer fijn en roer dan de kookroom en peterselie er door en laat 5 minuutjes zachtjes napruttelen.
  7. Meng in een kom de scampi’s met 1 eetl olijfolie, paprikapoeder en zout en peper door elkaar.
  8. Bak ze daarna aan iedere zijde ongeveer 2 minuutjes.
  9. Schep met een lepel beetje van de saus in een amuselepel, serveer met een scampi bestrooi met nog een beetje peterselie.
  10. Lekker met brood om mee te dippen.
  11. Kijk voor meer geweldige recepten op http://www.leukerecepten.nl/
Love to Cook