Scaloppube al limone

5 15 0 5
Aantal personen:
  • 4 dunne kalfsschitzels
  • bloem
  • boter
  • zout
  • zwarte peper
  • citroensap van 1 citroen
  • 1 klein flesje witte kookwijn
  • verse pasta
  • parmezaan
  1. Stap 1
  2. De kalfsschnitzels plat slaan en aan beide kanten karig met zout en peper bestrooien alvorens ze door de bloem te wentelen.
  3. Stap 2
  4. Een pan op het vuur met boter goed heet laten worden en de schnitzels aan weerszijden 1 min. bakken.
  5. Stap 3
  6. De gebakken schnitzels in een schaal in de oven zetten op 70°C.
  7. Stap 4
  8. Citroensap en witte wijn in de pan doen en het aanbaksel met een houten lepel losroeren.
  9. Stap 5
  10. 1 eetlepel boter door de saus roeren, eventueel nog wat afkruiden met zout en peper (en eventueel een beetje witte roux toevoegen).
  11. Stap 6
  12. servereren met verse pasta en geraspte parmezaan
NelekeP