Saus Katjang

4 15 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram gemalen pinda's zonder vlies
  • 2 eetlepels Olie
  • 1 kleine zeer fijn gesneden ui
  • 2 zeer fijn gehakte knoflook
  • 2 ontpitte en zeer fijn gehakte rode lombok
  • 1 a 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel asem
  • 2 djeroek poeroet blaadjes
  • 1 stengel gekneusde sereh
  • 375 cc water
  • zout
  1. Verhit de olie in de pan met dikke bodem en goring de ui, knoflook en lombok in 2 a 3 minuten zonder te bruinen.
  2. roer de suiker en de asem erdoor.Voeg de djereok poeroet en de sereh toe en goring dan nog eens 2 minuten door.
  3. Meng de pinda's erdoor en goring het geheel nog 2 minuten door. Giet het water erbij en voeg zout naar smaak toe. Neem de pan van het vuur en verwijder de sereh en djeroek poeroet blaadjes.
  4. Giet de saus in een blender en draai op matige snelheid 2 - 4 minuten tot een gladde dikke pasta.
datahaag