Saté van rund met pindasaus

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 15 cl kokosmelk
  • 3 el limoensap
  • olijfolie met piment
  • peper en zout
  • 150 gr pindakaas
  • 600 gr rundvlees rosbief of fonduevlees
  • 1 kl sambal
  • 2 el sojasaus
  1. Snij het vlees in blokjes, maar niet te klein. Steek ze op brochettestokjes en strijk ze aan alle kanten in met de gekruide olie (met een keukenkwastje).
  2. 2.Vraag aan een volwassene om de brochettes op de barbecue of in een pan te roosteren. Ondertussen kan jij de saus maken. (De brochettes moeten met peper en zout gekruid worden wanneer ze gebakken zijn).
  3. 3.Voor de saus: neem een steelpan en doe er de pindakaas en kokosmelk in. Meng goed, voeg dan de sojasaus toe, sambal en 8 cl water, meng nog goed. Vraag aan een volwassene om je te helpen: verwarm de saus zachtjes en roer af en toe. Neem de pan van het vuur wanneer de saus begint te koken. Proef ervan en voeg eventueel nog wat sojasaus of sambal toe.
  4. 4.Dien de saté op met de saus. Lekker met basmatirijst en een gemengd slaatje (kropsla, tomaten en komkommer).
  5. Kooktip
  6. Maak je geen zorgen als de sausingrediënten zich in het begin niet goed mengen, het zal zeker lukken wanneer je ze verwarmt.
  7. Variant: Dit recept is ook heel lekker met kip!
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht