Sappige Snackballetjes tikkie Thais

5 50 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr h.o.h gehakt
  • 3 sjalotten ca 100 gram heel fijn gesnipperd
  • 3 teen knoflook fijn gesnippperd
  • 15 gr verse koriander fijn gesneden ( zonder de steeltjes)
  • 1 el oestersaus of ( vissaus)
  • 2 el ketjap
  • 1 ei
  • zout en peper uit de molen
  • 1 el rode Thaise curry pasta
  • 3 cm verse gember geschild en heel klein gesneden
  • arachide olie om in te bakken
  • VOOR DE SAUS
  • 3 el hot ketchup
  • 3 el milde Clillisaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el gembersiroop
  • restje verse koriander fijn gesnipperd
  1. Het lijkt een hele waslijst aan ingrediƫnten, maar het is de moeite waard. Deze balletjes serveerde ik koud bij een buffet en ze vlogen weg.Je kunt ze ook warm eten bij het diner met rijst en Chinese kool of paksoi. uit de wok. De balletjes wegen ca 20 gram en ik kon er 46 maken.
  2. Meng het gehakt met alle ingrediƫnten , behalve natuurlijk de olie en kneed het goed door en voeg zoveel paneermeel toe, dat je mooie stevige balletjes kunt maken.
  3. Bak ze in een flinke laag arachide olie in 8 minuten gaar en bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak ze in 2 porties als je er veel hebt. Serveer er de saus bij. Trouwens deze saus kun je naar eigen smaak aanpassen. Bijvoorbeeld wat meer ketchup in verhouding tot de Chillisaus als je niet zo van pittig houdt.
  4. Eigen recept en foto
Love to Cook