Sandwichspread uit eigen keuken

3 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 blik kikkererwten 260 gr uitgelekt
  • 1 volle eetlepel mayonaise
  • 1 tl zachte mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 1/4 rode paprika brunoise
  • 2 zoetzure augurken middelgroot brunoise
  • ca 10 cm bleekselderij liefst van het binnenste brunoise
  • 1 worteltje brunoise
  • 1 kneepje citroensap
  • 10 cm wit bosui brunoise
  1. Al eens bekeken, wat er allemaal aan toevoegingen zitten in een potje kant en klare sandwichspread uit de supermarkt? Mijn versie is zo gemaakt , bevat meer groente is gezond en is zonder houdbare toevoegingen circa5 dagen houdbaar in de koelkast.
  2. Maar ..... of dat gaat lukken? Razend lekker op stokbrood, boterham, of knäckebröd en puur natuur.
  3. Maal de uitgelekte kikkererwten fijn in een keukenmachine, blender of hakmolentje en roer er de mayonaise en de mosterd door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg dan alle brunoise gesneden groente toe en werk alles voorzichtig door elkaar. Maak af met een kneepje citroensap en proef of het voor jou de juiste smaak betreft. Voeg anders nog wat peper, zout of citroensap toe en geniet ervan.
Love to Cook